Valahogy nem haladok a teendőimmel….De miért?

Vannak napok, hetek, sőt hónapok is amikor mintha mindennel el lennénk úszva…És minden elvégzetlen feladat újabb és újabb stresszforrást jelent..Sokszor magunk sem tudjuk, hogy miért olyan nehéz elkezdeni valamit, vagy miért is akadunk el egy bizonyos ponton. Pedig a halogatás sokszor egészen egyszerű okra vezethető vissza. 

Olvasd el a cikket, és nézd meg, hogy magadra ismersz-e valamelyik esetben!

A halogatás szinte egész napos elfoglaltsággá nőheti ki magát, és különböző álruhákat ölthet. Sokszor tényleg nagyon jól álcázza magát és megfontoltságnak, alaposságnak vagy tökéletességre törekvésnek tűnik.

A céljaink megvalósításához ezek tényleg fontosak, de ha az időnk nagy részét a tényleges cselekvés helyett a rákészülés tölti ki és közben mégsem haladunk semerre, akkor elkezdhetünk gyanakodni, hogy a 12 időrabló valamelyikével állunk szemben.

Biztosan tapasztaltatok már olyat, hogy hiába van sok-sok tervetek, álmodoztok, elképzelitek, hogy milyen lesz majd, ha….

A megvalósítás valahogy akadozik, vagy rosszabb esetben el sem kezdődik.

Pedig milyen jó lenne keresni végre egy új munkát és/vagy elkezdeni azt a saját vállalkozást, amiről régóta álmodozunk! És persze ott a lakás: ki kellene már festeni,  hónapok óta ott vannak az új polcok, azokat is fel kellene szerelni, olyan jól mutatnának a nappaliban! Nem beszélve arról, hogy most már tényleg el kellene kezdeni azt a tanfolyamot, amit tavaly kinéztünk magunknak….Különben is lassan itt a tavasz, be kellene már iktatni valami rendszeres mozgást, és ideje lenne felhasználni a karácsonyra kapott kondibérletet is.

  • „De még nem jött el a megfelelő idő, – még  nem érzem igazi inspirációt. Majd elkezdem, ha száz százalékosan tudom, mit akarok.”
  • „És különben is, mit fognak szólni a munkatársaim/szomszédom/szüleim/barátaim stb.?”
  • „Amúgy meg annyian dolgoznak az IT szektorban, nem lenne jó nekem is? Mondjuk nem nagyon érdekel, de legalább jól keresnék. Várok még egy kicsit a döntéssel.
  • „És mi van, ha nem sikerül?”
  • „Látom a Facebookon, hogy mások sokkal előrébb tartanak, sosem érem őket utol..”
  • „Most nem a legjobb az időzítés, kicsit még gondolkozom rajta, aztán majd elkezdem. Talán majd nyáron. ”

És lehet, hogy az a nyár sosem, vagy csak évek múlva fog eljönni…. Mert mindig van valami, ami miatt nem kezdünk neki a dolgoknak.

És neked melyik időrabló szokás ismerős? 🙂

A 12 időrabló - a halogatás okai

(Az infografika Gosia Zimniak lengyel grafikus és író munkája, köszönöm a lehetőséget a fordításra.)

Mit lehet tenni?

Ha beazonosítottad, hogy melyik jellemző rád, akkor máris előrébb vagy: elkezdhetsz tenni ellene 🙂 A halogatás további okairól pedig ebben a cikkben is olvashatsz. 

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .