There is freedom waiting for you, on the breezes of the sky.

And you ask:  „What if I fall? „

Oh but my Darling,  What if you fly?

– Erin Hanson – 

Gyakran eszedbe jut, hogy

Bár mind a munkában, mind a magánéletben próbálsz mindent jól csinálni, valami mégis hiányzik.

Úgy érzed, hogy nem használod ki teljesen a lehetőségeidet, és lehetne a mostaninál sokkal boldogabb, elégedettebb életed is.

Sosem késő változtatni: bármikor, bármilyen életkorban elkezdheted feloldani azokat a gátakat amelyek akadályoznak, és feülírhatod a rossz mintáidat, beidegződéseidet. 

A legnagyobb problémád az, hogy

Nem bízol magadban és folyamatosan megkérdőjelezed a döntéseidet. Szükséged van a külső megerősítésre de közben a lelked mélyén tudod, hogy neked kellene megtalálni a saját utadat.

Nehezen tudsz kiállni magadért és félsz, nehogy megbánts valakit – de kezded egyre fárasztóbbnak találni a folytonos megfelelést…

Úgy érzed, hogy ‘nem vagy elég jó’ és rengeteg energiád megy el arra, hogy folyton ezen gondolkodj..

Arra lenne szükséged, hogy

Feloldd azokat a gátakat és elakadásokat amelyek megakadályoznak abban, hogy magabiztosabb és teljesebb életet élj.

Szeretnéd tisztábban látni, hogy az életed bizonyos területein miért nem tudsz úgy működni ahogy szeretnél, és amire képes lennél. 

Összességében szeretnél többet kihozni magadból, kiállni magadért nehéz helyzetekben is és olyan életet élni, amiben egy boldogabb, jobb önmagad lehetsz. 

Érezted úgy, hogy sokkal több van benned, mint amennyit a világnak megmutatsz? Csak valami megakadályoz abban, hogy ez ki tudjon bontakozni. Talán te magad sem tudod pontosan, hogy mi az, ami visszatart.

Hogyan lehet ezen változtatni?

Röviden leginkább úgy, hogy megtanulod úgy kifejezni az érzéseidet, szándékaidat még a nehezebb helyzetekben is, hogy figyelembe veszed a saját és a mások álláspontját is.

Nyíltan és őszintén kommunikálsz és vállalni tudod a véleményedet még akkor is ha tudod, hogy ez nem feltétlenül fog mindenkinek tetszeni. Ennek ellenére képes vagy úgy kommunikálni, hogy anélkül adod a másik tudtára a véleményedet, hogy meg akarnád őt változtatni vagy éppen a saját véleményedet, érzéseidet szorítanád vissza.

Összességében képes vagy felelősséget vállalni az érzéseidért, gondolataidért, egyszóval önmagadért.

Ez pedig olyasvalami, ami tanulható, ami lépésről lépésre kialakítható.

Az önismereti út állomásai:

Önismeret: mi az, ami valóban fontos neked? Mi az, amin változtatnál?

Reális célok kijelölése (SMART goals) : Vedd észre a lehetőségeket!

Melyek azok a rossz beidegződések, amelyek akadályoznak?

Alakíts ki új, jobban működő szokásokat!

Jutalmazd meg magad a változásért, örülj minden apró sikernek!

Légy hálás az elért eredményekért, hiszen nem kis dolog, hogy idáig eljutottál!

Vedd fel velem a kapcsolatot és beszéljük meg, hogy neked hogyan lenne érdemes elindulni ebben. Személyesen vagy online is tudunk beszélgetni de ha először körülnéznél az olvasnivalók között, akkor a bejegyzéseim között biztosan találsz olyat, ami érdekelhet!