A statisztikák szerint a dolgozók 60%-a nem érzi jól magát abban a munkában, amit éppen csinál.
60%

Milyen jó lenne, ha neked nem kellene közéjük tartozni.

Hadd találjam ki…

Tudod, hogy milyen életet szeretnél de fogalmad sincs, hogyan tudnád azt megvalósítani..

Olyan munkát szeretnél, amit minden nap örömmel végzel (vagy legalábbis a napok többségében :-)) Mindezért szeretnél annyi pénzt keresni, amiből kényelmesen élhetsz és tudsz előre tervezni is..Esetleg félretenni valamennyit…És szeretnél egy jó csapat  tagjaként dolgozni egy nagyobb cégnél például, ahol elismerik és értékelik a tudásodat.

De…

Már kezd eleged lenni a munkakeresésből és abból, hogy ha találsz is valamit, arról legtöbbször hamar kiderül, hogy nem neked való. Úgy érzed, hogy jó lenne egy konkrét terv ami segítene, hogy célirányosan keress munkát (és találj:-)).

Hiszen most úgy tűnik, hogy a munkádnak csak annyi értelme és haszna van, hogy a számláidat ki tudod fizetni belőle. És sokszor talán azt érzed, hogy  ennek így semmi értelme és jobb lenne fel sem kelni az ágyból reggelente, vagy egész nap csak filmeket néznél, mint gyerekkorodban.

Igazam van?

Pedig elvégeztél vagy éppen most végzel egy jó egyetemet/főiskolát és tulajdonképpen elég sok lehetőséged lenne…Valami mégsincs rendben…Mintha a nagybetűs életet nem így képzelted volna el. Mintha még várnál valamire, amiről tulajdonképpen azt sem tudod, hogy pontosan mi. Közben szinte egyik napról a másikra azt veszed észre, hogy kezd eltűnni az az optimizmus, jövőbe vetett hit ami korábban jellemző volt rád. 

Elhiszed, hogy más is érez így? 

Azért ne ijedj meg, ez az állapot nem végleges! Legtöbbször magától is elmúlik, de ahhoz, hogy MOST jó döntést tudj hozni a jövődet illetően érdemes egy kicsit tudatosabban tervezni.

Ahhoz, hogy megtaláld a megfelelő munkát először arra kell rájönnöd, hogy valójában mit is szeretnél…

Lehet, hogy már néhány éve is van annak, hogy bent ragadtál egy munkahelyen amit valójában nem szeretsz és szívesen váltanál – csak éppen fogalmad sincs, hogy mi lenne az a váltás. Csak azt tudod biztosan, hogy a mostani munkád helyett valami mást sokkal szívesebben csinálnál, de nem tudod, hogy mi lenne az és azt sem tudod, hogy mit kellene tenned következő lépésként. 

Addig pedig, amíg nem tudod pontosan, hogy mit szeretnél csak sötétben tapogatóznál akkor is, ha váltani próbálnál. Lehet, hogy találnál egy másik munkahelyet ami elsőre jobbnak tűnne – mondjuk jobb lenne a fizetés vagy szimpatikusabbak lennének a kollégák, de egy idő után előjönnének a mostani problémák. 

Egy idő óta viszont úgy érzed, hogy megrekedtél a mostani helyzetedben, már nem érzed azt a kihívást, már nem érdekelnek azok a célok, amik miatt valamikor ebbe belekezdtél.  A vasárnap estéidet egyre gyakrabban elrontja, ha arra gondolsz, hogy hétfőn újra be kell menni dolgozni… 

 

Már nem is tudod, hogy veled van a baj vagy tényleg változtatni kellene az életeden…És talán már kezded úgy érezni, hogy ezt egyedül nem fogod tudni megoldani.

Hogyan tud a pszichológiai tanácsadás ebben segíteni?

Beszélgetéseink során: 

 • megvizsgáljuk a jelenlegi helyzetedet;
 • végiggondoljuk hol akadtál el és ha nem szereted a jelenlegi munkádat akkor mi az, ami igazán neked való lenne;
 • ezek alapján megtervezzük mi legyen a következő lépés a karrieredben;
 • megnézzük, hogyan tovább: alkalmazottként vagy vállalkozóként dolgoznál szívesebben és melyiknek milyen előnyei és hátrányai vannak.

Ha pedig most még csak egy kis inspirációt szeretnél vagy átgondolnál néhány dolgot, akkor íme:

Válaszolj ezekre a kérdésekre, gondold végig őket, a legjobb ha le is írod magadnak a válaszaidat 🙂

Eddigi döntéseid

Hogyan válaszolnál ezekre a kérdésekre?

 • A múltban inkább te kerestél új állást, vagy az állás 'talált meg téged'?
 • Mi lenne most a legegyszerűbb változtatás a karriered szempontjából?
 • Emlékezz vissza olyan esetre, amikor nagy bátorságra volt szükséged ahhoz, hogy változtass a karriered során! Mi történt akkor?

Itt tartasz most 

Hogyan folytatnád az alábbi mondatokat?

 • A mostani munkámból az hiányzik legjobban, hogy.....
 • A munkám érdekesebb lenne, ha....
 • Ha valaki 10 évvel ezelőtt azt mondja neked, hogy a mostani munkádat végzed majd, azt gondoltad volna, hogy....

Hogyan tovább?

Hogyan válaszolnál ezekre a kérdésekre?

 • Az egyik munkatársadat, aki egyben a barátod is megkérdezik, hogy szerinte milyen pozíció lenne leginkább neked való a mostani munkahelyeden. Vajon mit válaszolna?
 • Mi az a három figyelmeztető jel ami arra utalhat, hogy eljött az ideje a változtatásnak?
 • Mi lenne számodra a legnagyobb előnye annak, ha változtatnál? Miből tudnád, hogy jól döntöttél?

Ennek a kis gyakorlatnak a célja az, hogy tudatosítsd magadban mi az, amin változtatnod kellene, amivel nem vagy elégedett a mostani helyzetedben.

Az első lépést ezzel már megtetted 🙂

Ha viszont úgy érzed, hogy ez nem elég és szeretnél ezt átbeszélni vagy éppen konkrét tippeket, tanácsokat szeretnél akkor nézd meg hogyan tudok neked segíteni és vedd fel velem a kapcsolatot!

Személyes, vagy ha úgy kényelmesebb, akkor online tanácsadásra is jelentkezhetsz! 

Kezdd kicsiben a változást

Babysteps – avagy kis lépésekkel a cél felé Egy ideje érzed, hogy eljött az idő, hogy változtass….Körülményeiden, munkádon, lehet, hogy a kapcsolataidon is… A nagy lépés megtételéhez viszont még nem  érzel…

Kísérőlevél checklist 🙂

Kísérőlevél –  a kötelező elemek, amelyekkel nem lehet hibázni Amikor egy álláshirdetésre jelentkezünk, akkor a ’cégre szabott’ kísérőlevél sokkal jobb benyomást kelt a leendő munkaadódban, mintha csak egy önéletrajzot küldenél.…

Találkozhatsz velem a Pinteresten is: