A statisztikák szerint a dolgozók 60%-a nem szereti a munkáját.
60%

Milyen jó lenne, ha neked nem kellene közéjük tartozni.

Hadd találjam ki…

Tudod, hogy milyen életet szeretnél de fogalmad sincs, hogyan tudnád azt megvalósítani..

Olyan munkát szeretnél, amit minden nap örömmel végzel (vagy legalábbis a napok többségében :-)) Mindezért szeretnél annyi pénzt keresni, amiből kényelmesen élhetsz és tudsz előre tervezni is..Esetleg félretenni valamennyit…És szeretnél egy jó csapat  tagjaként dolgozni egy nagyobb cégnél például, ahol elismerik és értékelik a tudásodat.

De…

Már kezd eleged lenni a munkakeresésből és abból, hogy ha találsz is valamit, arról legtöbbször hamar kiderül, hogy nem neked való. Úgy érzed, hogy jó lenne egy konkrét terv ami segítene, hogy célirányosan keress munkát (és találj:-)).

Hiszen most úgy tűnik, hogy a munkádnak csak annyi értelme és haszna van, hogy a számláidat ki tudod fizetni belőle. És sokszor talán azt érzed, hogy  ennek így semmi értelme és jobb lenne fel sem kelni az ágyból reggelente, vagy egész nap csak filmeket néznél, mint gyerekkorodban.

Pedig lehetőséged lenne..

Mert elvégeztél vagy éppen most végzel egy jó egyetemet/főiskolát, tanfolyamot, szakmát…Szóval elvileg nem kellene aggódnod. Valami mégsincs rendben…Mintha a nagybetűs életet nem így képzelted volna el. Mintha még várnál valamire, amiről tulajdonképpen azt sem tudod, hogy pontosan mi. Közben szinte egyik napról a másikra azt veszed észre, hogy kezd eltűnni az az optimizmus, jövőbe vetett hit ami korábban jellemző volt rád

Elhiszed, hogy más is érez így? 

Azért ne ijedj meg, ez az állapot nem végleges! Legtöbbször magától is elmúlik, de ahhoz, hogy MOST jó döntést tudj hozni a jövődet illetően érdemes egy kicsit tudatosabban tervezni.

Sokakat érintő probléma: a kapunyitási pánik

Talán neked is ismerős a “nem tudom, mit kezdjek az életemmel” érzés..Pedig látszólag semmi okod nem lenne rá, hiszen nemrég végeztél el egy főiskolát/egyetemet/szereztél egy szakmát. Lehet, hogy el is kezdtél dolgozni, mégsem érzed, hogy a helyeden lennél..

Sokszor vagy ideges, szorongsz és valami olyasmi is megfordulhat időnként a fejedben, hogy annak idején nem így képzelted el a nagybetűs életet 🙂 Azt hitted, ilyenkorra már határozott céljaid lesznek és pontosan fogod tudni, hogy mit akarsz és merre tart az életed..

Aztán most itt állsz, teljesen tanácstalanul..

Néha legszívesebben csak otthon lennél, mint régen, gyerekkorodban amikor még nem kellett ilyen komoly dolgokon gondolkozni és a fontos kérdésekben helyetted döntöttek.

Mintha a volt középiskolás osztálytársaid vagy a főiskolai, egyetemi csoporttársaid már sokkal előrébb tartanának nálad, jó munkájuk lenne, határozottan tartanának a céljaik felé míg te azt sem tudod, mit kezdjél az életeddel. Ha mindezekben magadra ismersz, akkor valószínűleg a mostanában sokat emlegetett ‘kapunyitási pánik’ jelenségével állsz szemben.

De nyugi, nincs semmi baj veled, nem vagy egyedül..

Ha magadra ismertél, akkor

Ahhoz, hogy a számodra legjobb lehetőséget találd meg érdemes tisztában lenni az erősségeiddel, ha szükséges új készségeket kell megtanulnod de leginkább venned kell egy nagy levegőt és merned kell szembenézni a valódi igényeiddel 🙂

Ezek felismerésében, illetve abban szeretnék segíteni, hogy a felnőtt élet kihívásaira ne rémülettel, hanem inkább kíváncsian és várakozással tekints 🙂 

Hogyan tud a pszichológiai tanácsadás a fenti problémákban segíteni?

Beszélgetéseink során: 

  • megvizsgáljuk a jelenlegi helyzetedet;
  • végiggondoljuk hol akadtál el és ha nem szereted a jelenlegi munkádat akkor mi az, ami igazán neked való lenne;
  • ezek alapján megtervezzük mi legyen a következő lépés a karrieredben;
  • megnézzük, hogyan tovább: alkalmazottként vagy vállalkozóként dolgoznál szívesebben és melyiknek milyen előnyei és hátrányai vannak.

Ha pedig most még csak egy kis inspirációt szeretnél vagy átgondolnál néhány dolgot, akkor íme:

Válaszolj ezekre a kérdésekre, gondold végig őket, a legjobb ha le is írod magadnak a válaszaidat 🙂

Eddigi döntéseid

Hogyan válaszolnál ezekre a kérdésekre?

Itt tartasz most 

Hogyan folytatnád az alábbi mondatokat?

Hogyan tovább?

Hogyan válaszolnál ezekre a kérdésekre?

Ennek a kis gyakorlatnak a célja az, hogy tudatosítsd magadban mi az, amin változtatnod kellene, amivel nem vagy elégedett a mostani helyzetedben.

Az első lépést ezzel már megtetted 🙂

Ha viszont úgy érzed, hogy ez nem elég és szeretnél ezt átbeszélni vagy éppen konkrét tippeket, tanácsokat szeretnél akkor nézd meg hogyan tudok neked segíteni és vedd fel velem a kapcsolatot!

Személyes, vagy ha úgy kényelmesebb, akkor online tanácsadásra is jelentkezhetsz! 

CÉLKITŰZŐ MUNKAFÜZET

Vannak céljaid, de folyton halogatod a megvalósításukat? 
Számtalanszor nekifutottál már, de mindig elakadsz valahol? 
Töltsd le a nyomtatható mini-célkitűzőmet, amely lépésről-lépésre vezet végig a megvalósítás útján!

A munkafüzetben olyan feladatokat találsz, amelyek:

Ha úgy döntöttél, hogy ‘végig is csinálod’ és ehhez szeretnél egy kis segítséget, akkor töltsd le az ingyenes Célkitűző munkafüzetet!

.

Egy kis olvasnivaló

Láthatatlan akadályok a megvalósítás útján

A hatékony tervezés fontos mérföldköve a céljaink megvalósításának. Mégis biztosan te is ismersz olyanokat, akik precízen minden lépést megterveztek, mégsem sikerült elérni azt, amit szerettek volna. Vajon miért? Vannak olyan…