online tanácsadás

A technika fejlődésével az online pszichológiai tanácsadás mindenki számára könnyen elérhetővé vált.

Sokan érzik úgy, hogy a mindennapjaikba nem tudják beleilleszteni azt, hogy személyes beszélgetésen vegyenek részt, vidéken vagy külföldön élnek és az utazást nehezen tudják megoldani. 

Vagy egyszerűen csak kényelmesebb a megszokott közegükben, az otthonuk kényelméből megbeszélni valakivel a problémáikat, elakadásaikat.  

Érdemes ezt választanod, ha

Pszichológus 9. kerület

Napi 8-10 órában dolgozol

Nehezen szakadsz el a munkából mert kötött munkaidőben, irodában dolgozol nem beszélve arról, hogy a közlekedést sem egyszerű megoldani. A napodba beleférne egy óra beszélgetés, de az, hogy átutazz érte a városon, már nem.

beautiful-home-1680787_1280.jpg

Nehéz megoldani a közlekedést

Vidéken élsz és az utazás nagyon sok értékes idődet venné el, viszont szeretnéd részletesen átbeszélni a problémádat és dolgozni a megoldáson. Olyan lehetőséget keresel, ami az időbeosztásodhoz rugalmasan illeszkedik.

urban-438393_1280.jpg

Külföldön élsz

Külföldön dolgozol vagy tanulsz, és szívesen rászánnál hetente/kéthetente egy órát a beszélgetésre, érzed, hogy jót is tenne de ott helyben nem találsz olyat, aki segíthetne. Pedig pontosan arra lenne szükséged, hogy kicsit rendszerezd, összeszedd magadban a gondolataidat.

qing-zi-966803_1280.jpg

Nehéz eljönnöd otthonról

Otthon vagy a gyerekekkel és nagyon sok szervezést igényelne, hogy akár egy-két órára is el tudj szabadulni. Az utazást is beleszámolva már nem is egy-két óra, hanem annál jóval több lenne. 

office-620817_1280jó.jpg

 Neked természetes, hogy online beszélgetsz

A munkádhoz/a tanuláshoz amúgy is napi szinten használod az Internetet, több ismerősöddel, akár munkatársakkal vagy barátokkal is így tartod a kapcsolatot. Számodra ez olyan, mintha személyesen találkoznátok.

sea-193803_1280.jpg

Teljesen érthető, hogy az amúgy is zsúfolt életedbe nem fér bele a személyes találkozás, a többórás utazás. Azt viszont, hogy valaki egyénileg, csak veled foglalkozzon, semmi nem pótolhatja!

Online pszichológiai tanácsadás - módszerek

 

A beszélgetések során arra törekszem, hogy a problémákra koncentrálás és a múlt elemezgetése helyett (bár ez néha elkerülhetetlen) azt keressük meg, hogyan lehet minél többet kihozni a helyzetből. Arra törekszem, hogy már néhány alkalom elegendő legyen ahhoz, hogy megtapasztald a változást – és a saját belső erőforrásaidat mozgósítva a lehető legjobbat tudd kihozni magadból. 

 

1.A probléma megismerése

Az első egy-két alkalom a probléma megismerése mellett a kölcsönös bizalom kialakításáról szól.  A tanácsadások elfogadó és nyitott légköre jó alapot jelent ahhoz, hogy el tudjon kezdődni a változás.

2. Mit szeretnél elérni? Célkitűzés

A további alkalmak során közösen kijelöljük, hogy az életed mely területén szeretnél változtatni. Kiderítjük mi az, ami leginkább visszatart és dolgozunk ezeken a félelmeken is. Végül pedig megnézzük, hogy milyen kisebb, konkrét lépéseket tudsz tenni a célodért.

3. Visszacsatolás és változtatás

A tanácsadási folyamat során fontos az is, hogy időnként visszatekintsünk és értékeljük az addig elért eredményeket. A sikerek mellett a kudarcok is fontos információt jelentenek arra vonatkozóan, hogy érdemes valamit újragondolni és változtatni azon.

Online pszichológiai tanácsadás – miért érdemes ezt választani?

Ma már annyi mindent meg lehet valósítani online: vásárolhatunk, tanulhatunk, tarthatjuk a kapcsolatot  a családtagjainkkal, barátainkkal. Azt az időt, amit eddig utazásra szántunk most már magunkra vagy bármi olyasmire fordíthatjuk, ami egyébként nem biztos, hogy beleférne az időbeosztásunkba. 

Biztosan te is érezted már úgy, hogy jó lenne valakivel – aki független, külső szemlélőként lát rá az életedre – megbeszélni a téged foglalkoztató problémákat. Talán már ki is választottál valakit, de végül mégsem fért bele a napjaidba az, hogy még egy helyre elmenjél, elutazzál ezért.   

 Az online pszichológiai tanácsadás pontosan erre megoldás: ki sem kell mozdulnod otthonról, a beszélgetés pedig éppen úgy zajlik, mint egy személyes találkozáson!

Most biztosan rengeteg kérdés merül fel benned

Az alábbiakban a leggyakrabban felmerülő kérdésekre szeretnék minél részletesebb és kimerítőbb választ adni, amivel remélhetőleg meg is győzlek arról, hogy érdemes ezt választanod!

 

Online pszichológiai tanácsadás

– kérdések és válaszok –

Milyen eszközre van szükség a beszélgetésekhez?

A beszélgetések Skype-on fognak zajlani. A jelentkezésed után megkapod a Skype címemet, felveszel és a megbeszélt időpontban kezdődhet is a beszélgetés:-) 

A jó minőségű és gyors Internet elérésen kívül tulajdonképpen más eszközre nincs is szükséged, mikrofonra és fülhallgatóra csak akkor, ha úgy szoktad meg, vagy neked kényelmesebb úgy beszélgetni.

A Skype-ot itt tudod letölteni.

Lehet-e a Skype helyett valamilyen más programot használni?

Igen, például a Facebook messenger vagy a Viber ugyanígy alkalmas online beszélgetések lebonyolítására.

Ha használod már ezeket, akkor nincs is további teendőd csak felvenni engem, ha még nem ismered ezeket a programokat, akkor pedig le kell tölteni őket a gépedre és kezdhetünk is beszélgetni.

Hány beszélgetésre lesz szükség?

Lehet, hogy már egy beszélgetés után is jobban fogod magad érezni de az is lehet, hogy összetettebb a problámád  és több alkalommal is szeretnél róla beszélgetni. 

Természetesen, ez mindig menet közben derül ki, ezért az alkalmak egyeztetésében és számában is rugalmasan alkalmazkodom az igényeidhez.

Nem túl személytelen így?

A tapasztalat azt mutatja, hogy más jellegű ugyan, mint a személyes találkozás de ugyanolyan hatékony. Nem beszélve arról, hogy akár kényelmesen, melegítőben is ülhetsz a gép előtt, egy nagy bögre teát kortyolgatva és nem kell amiatt aggódnod, hogy nem tökéletes az öltözéked vagy éppen nem volt időd reggel hajat mosni 🙂

A komolyabb pszichés tünetek azonban nem kezelhetők online tanácsadás keretében,  mert folyamatos és személyes kapcsolattartást igényelnek. Nem javasolt  súlyos krízishelyzetben vagy komoly, tartósan fennálló pszichés zavarok esetében sem.

Hogyan tudok fizetni?

Fizetni átutalással  tudsz majd, a kapcsolatfelvételt követően megadott bankszámlára. A fizetés teljesen biztonságosan, a banki felületen keresztül zajlik. Miután megbeszéltük az időpontot, az első alkalom előtt egy nappal kell beérkeznie az óra díjának.

A további alkalmakat akár egyben is utalhatod ha úgy kényelmesebb neked. Továbbá van lehetőséged választani különböző csomagok közül, amelyekről bővebben itt olvashatsz.

Nézz körül a bejegyzéseim között is!