Érdemes ezt választanod, ha

office-620823_1280.jpg

Napi 8-10 órában dolgozol

Nehezen szakadsz el a munkából mert kötött munkaidőben, irodában dolgozol nem beszélve arról, hogy a közlekedést sem egyszerű megoldani. A napodba beleférne egy óra beszélgetés, de az, hogy átutazz érte a városon, már nem.

beautiful-home-1680787_1280.jpg

Nehéz megoldani a közlekedést

Vidéken élsz és az utazás nagyon sok értékes idődet venné el, viszont szeretnéd részletesen átbeszélni a problémádat és dolgozni a megoldáson. Olyan lehetőséget keresel, ami az időbeosztásodhoz rugalmasan illeszkedik.

urban-438393_1280.jpg

Külföldön élsz

Külföldön dolgozol vagy tanulsz, és szívesen rászánnál hetente/kéthetente egy órát a beszélgetésre, érzed, hogy jót is tenne de ott helyben nem találsz olyat, aki segíthetne. Pedig pontosan arra lenne szükséged, hogy kicsit rendszerezd, összeszedd magadban a gondolataidat.

qing-zi-966803_1280.jpg

Nehéz eljönnöd otthonról

Otthon vagy a gyerekekkel és nagyon sok szervezést igényelne, hogy akár egy-két órára is el tudj szabadulni. Az utazást is beleszámolva már nem is egy-két óra, hanem annál jóval több lenne. 

office-620817_1280jó.jpg

 Neked természetes, hogy online beszélgetsz

A munkádhoz/a tanuláshoz amúgy is napi szinten használod az Internetet, több ismerősöddel, akár munkatársakkal vagy barátokkal is így tartod a kapcsolatot. Számodra ez olyan, mintha személyesen találkoznátok.

sea-193803_1280.jpg

Teljesen érthető, hogy az amúgy is zsúfolt életedbe nem fér bele a személyes találkozás, a többórás utazás. Azt viszont, hogy valaki egyénileg, csak veled foglalkozzon, semmi nem pótolhatja!

Ma már annyi mindent meg lehet valósítani online: vásárolhatunk, tanulhatunk, tarthatjuk a kapcsolatot  a családtagjainkkal, barátainkkal. Azt az időt, amit eddig utazásra szántunk most már magunkra vagy bármi olyasmire fordíthatjuk, ami egyébként nem biztos, hogy beleférne az időbeosztásunkba. 

Biztosan te is érezted már úgy, hogy jó lenne valakivel – aki független, külső szemlélőként lát rá az életedre – megbeszélni a téged foglalkoztató problémákat. Talán már próbáltál is segítséget keresni és ki is választottál valakit, de végül mégsem fért bele a napjaidba az, hogy még egy helyre elmenjél, elutazzál ezért. ​  ​ 

 Az online tanácsadás pontosan erre megoldás: ki sem kell mozdulnod otthonról, a beszélgetés pedig éppen úgy zajlik, mint egy személyes találkozáson! 

Most biztosan rengeteg kérdés merül fel benned ezzel kapcsolatban…

Az alábbiakban a leggyakrabban felmerülő kérdésekre szeretnék minél részletesebb és kimerítőbb választ adni, amivel remélhetőleg meg is győzlek arról, hogy érdemes ezt választanod!

 

Kérdések és válaszok

Milyen eszközre van szükség a beszélgetésekhez?

A beszélgetések Skype-on fognak zajlani. A jelentkezésed után megkapod a Skype címemet, felveszel és a megbeszélt időpontban kezdődhet is a beszélgetés:-) 

A jó minőségű és gyors Internet elérésen kívül tulajdonképpen más eszközre nincs is szükséged, mikrofonra és fülhallgatóra csak akkor, ha úgy szoktad meg, vagy neked kényelmesebb úgy beszélgetni.

A Skype-ot itt tudod letölteni.

Lehet-e a Skype helyett valamilyen más programot használni?

Igen, például a Facebook messenger vagy a Viber ugyanígy alkalmas online beszélgetések lebonyolítására.

Ha használod már ezeket, akkor nincs is további teendőd csak felvenni engem, ha még nem ismered ezeket a progarmokat, akkor pedig le kell tölteni őket a gépedre és kezdhetünk is beszélgetni.

Hány beszélgetésre lesz szükség?

Lehet, hogy már egy beszélgetés után is jobban fogod magad érezni de az is lehet, hogy összetettebb a problámád  és több alkalommal is szeretnél róla beszélgetni. 

Természetesen, ez mindig menet közben derül ki, ezért az alkalmak egyeztetésében és a számában is rugalmasan alkalmazkodom az igényeidhez.

Milyen módszerekkel dolgozom?

Nem ragaszkodom mereven egy módszerhez, mindig azt alkalmazom, amiről úgy gondolom, hogy  az adott problémához a lehető legjobban illeszkedik.

Az a tapasztalatom, hogy leginkább a Kognitív viselkedésterápia, illetve a Megoldásközpontú megközelítés módszerei hatékonyak az online tanácsadás során.

Nem túl személytelen így?

A tapasztalat azt mutatja, hogy más jellegű ugyan, mint a személyes találkozás de ugyanolyan hatékony. Nem beszélve arról, hogy akár kényelmesen, melegítőben is ülhetsz a gép előtt, egy nagy bögre teát kortyolgatva és nem kell amiatt aggódnod, hogy nem tökéletes az öltözéked vagy éppen nem volt időd reggel hajat mosni 🙂

A komolyabb pszichés tünetek azonban nem kezelhetők online tanácsadás keretében,  mert folyamatos és személyes kapcsolattartást igényelnek.

Hogyan tudok fizetni?

Fizetni átutalással  tudsz majd, a kapcsoaltfelvételt követően megadott bankszámlára. A fizetés teljesen biztonságosan, a banki felületen keresztül zajlik. Miután megbeszéltük az időpontot, az első alkalom előtt egy nappal kell beérkeznie az óra díjának.

A további alkalmakat akár egyben is utalhatod ha úgy kényelmesebb neked. Továbbá van lehetőséged választani különböző csomagok közül, amelyekről bővebben itt olvashatsz.

Amiben segíthetek

Kattints a téged érdeklő témára 🙂

Nézz körül a bejegyzéseim között is!

Sikeresnek tűnik, belül mégis bizonytalan

A magasan funkcionáló szorongásról   Bár a magasan funkcionáló szorongás nem orvosi vagy pszichiátriai kórkép mégis sokan vannak, akik a szorongásnak ezzel a fajta nehezen beazonosítható és észrevehető, ám a mindennapjaikat átható és…

Első sikerek az önismeret útján

Miért érdemes fejleszteni az önismeretünket? “Bekötött szemmel kelünk át a jelenen. (…) Csak később, amikor a kötést levesszük, és szemügyre vesszük a múltat, csak akkor eszmélünk rá, mit éltünk át…

Nyári depresszió

Szezonális depresszió – nyáron Nyár van, az élet szép, gondtalan és könnyű…Sokáig van világos, részt lehet venni mindenféle szabadtéri programon egyszóval minden adott, hogy ezeket a hónapokat  maradéktalanul kiélvezzük. Ahogy…

Egészséges határok egy kapcsolatban

„Két ember annyira más, végtelenül más, elképzelhetetlenül és kimondhatatlanul más, nincs olyan kapcsolat, ami csak kellemes. Óriási bátorságra van szükség ahhoz, hogy megmaradjon az őszinte, szabad megnyilvánulása mindkét embernek, akár…