Pszichológiai tanácsadás
- személyes konzultáció -

Az utóbbi években egyre nagyobb szabadság nyílt meg előttünk és úgy tűnik, mintha az, hogy sikeresek leszünk-e csak rajtunk múlna. Kialakíthatjuk a saját életünket és ha szeretnénk, személyiségünket, önismeretünket, önbizalmunkat is fejleszthetjük. Ez gyakran önállóan, észrevétlenül, a mindennapok tapasztalatai alapján is sikerül. Előfordul viszont, hogy egy ponton elakadsz – a pszichológiai tanácsadás pedig pontosan ebben tud segíteni. 

Tényleg ilyen könnyű változtatni?

Amellett, hogy a lehetőség valóban lelkesítő, ijesztő is tud lenni. Ijesztő, mert a választás és a döntésért vállalt felelősség mindig kockázatot rejt magában.  De éppen a döntések, és saját életünk irányításának megragadása teremti meg a kapcsolatot önmagunkkal és tesz minket autonóm személyiséggé.

Mindez nagyon szépen hangzik és milyen jó is lenne eszerint élni, mégis úgy érezheted néha, hogy a világon az egyik legnehezebb dolog pontosan tudni és megfogalmazni, hogy mi is a problémád azután pedig tenni valamit ellene. Sokszor talán azt sem tudod, hol is lenne érdemes elkezdeni ezt az egészet…

Ha te is kissé elveszettnek érzed magad és változtatnál de úgy érzed, hogy nem megy egyedül, vagy egész egyszerűen csak beszélgetnél valakivel aki elfogulatlanul, független, külső szemlélőként lát rá a problémáidra, akkor szeretettel várlak!

Személyesen Budapest belvárosában, vagy ha nehéz megoldani a közlekedést és szívesebben beszélgetnél úgy, hogy közben nem kell kimozdulnod otthonról,  akkor online tanácsadáson. 

Pszichológiai tanácsadás – mikor érdemes igénybe venni?

Pszichológiai tanácsadás

A pszichológiai tanácsadás elsősorban a mentális és érzelmi problémák kezelésében segíthet. A beszélgetések hatására megértheted viselkedésednek, gondolataidnak, munkahelyi-és magánéletednek főbb mozgatórugóit, a mögöttes hiedelmeket, beidegződéseket. A közös munka során a probléma okainak megismerésével, feltárásával, az azokat okozó meggyőződéseket újragondoljuk, így kiegyensúlyozottabbá, teljesebbé válhat az életed.

A beszélgetések célja az, hogy segítséget nyújtson az érzelmi elakadásokból való kimozdulásban és ezzel elindítson az életedben egy pozitív változást.

Fontos számomra, hogy a beszélgetések során olyan empatikus és biztonságos légkört teremtsek, amelyben bármilyen lelkiállapot megélhető és felvállalható.

Hogyan zajlik a tanácsadási folyamat?

Az első találkozás ismerkedő, tájékozódó jellegű. A beszélgetés során felmérem a probléma típusát, ezt követően pedig megállapodunk az együttműködés kereteiben illetve abban, hogy hány további találkozásra lesz szükség.

Milyen hosszú ideig fog tartani a tanácsadás?

A probléma típusától függően megállapodhatunk abban, hogy pontosan hány további alkalomra  lesz szükség, de az is lehet, hogy ’határozatlan időben’ maradunk, azaz az együtt elért eredménytől, a haladás, fejlődés mértékétől tesszük függővé a további találkozások számát.  

Ha fejlődni szeretnél…

Lehet, hogy azt érzed, alapvetően jól vagy, éled a jól bejáratott életedet, és a legtöbb helyzetet az eddigi rutinoddal többé-kevésbé meg tudod oldani. Olyan problémád nincsen, ami jelentősen megnehezítené a mindennapjaidat, a kapcsolataidat, a munkádat.

Mégis: mintha néha hiányozna valami…Vagy lehetne máshogy, működhetne jobban is.

Ilyen helyzetekben is érdemes átbeszélni a problémádat, az elakadásaidat. A beszélgetések abban segítenek, hogy  megtaláljuk a hangsúlyos pontokat az életedben és konkrét célok  kitűzését követően elsajátíts olyan készségeket, melyek segítségével céljaidat megvalósíthatod.

Középpontjában az egyén saját erőforrásainak aktivizálása áll, melynek részei lehetnek többek között az önérvényesítési, kommunikációs készségek fejlesztése, a munka és a magánélet egyensúlyának megteremtése, a pozitív énkép kialakítása.

Kinek ajánlott?

Azoknak, akik szeretnék megtalálni a prioritásokat az életükben, és a céljaik eléréséhez vezető utat/lehetőséget megismerve szeretnének javítani a helyzetükön.

Hány találkozásra van szükség?

A kitűzött céltól függően általában 3-5 találkozásra van szükség, de ha úgy látjuk, továbbiakban is megegyezhetünk. Személyesen és online (skype) konzultáció keretében is szeretettel várlak! 

Beszélgetéseink egyfajta ’újratervezésnek’ is tekinthetők, melynek során átgondoljuk, hogy az életed melyik területén szeretnél változtatni és mit szeretnél elérni. Egy tükröt tartok eléd, amelyben más összefüggésben láthatod  a dolgokat és ez segít abban is, hogy a célodhoz, álmodhoz vezető konkrét lépéseket kidolgozzuk.

Pszichológiai tanácsadás
- kérdések és válaszok -

Hogyan épül fel a közös munkánk?

 • A mögöttes okok kiderítése: Mi az, ami nem működött eddig az életedben? Az ismétlődő minták felderítése a mögöttes okok feltárásával, az erősségek és gyengeségek megtalálása.
 • Kiválasztjuk, hogy mire szeretnéd helyezni a fókuszt, mi az, amivel érdemes elkezdenünk dolgozni.
 • Felismerjük azokat a mintákat, amelyek már nem szolgálják a fejlődésedet, nincsenek rád jó hatással és csak elszívják az energiáidat.
 • Nem kell mindent felégetned magad mögött és teljesen új életet kezdeni..csak kitalálni, végiggondolni, hogy mi az, amit igazán szeretnél és kis lépésekkel haladni a célod felé!

Milyen változásokat vehetsz majd észre?

 • Más nézőpontból, perspektívából is meg tudod majd vizsgálni a problémáidat.
 • Ennek hatására nyitottá válhatsz arra is, hogy a megoldásukra új, az eddigieknél talán hatékonyabb módszereket próbálj ki.
 • Kevesebbet fogsz idegeskedni, és jobban el tudod majd fogadni magadat.
 • Képes leszel reális célokat kitűzni és tenni is tudsz majd a megvalósításukért.
 • Összességében pedig egyre jobban fogod érezni magad és ez hatással lesz a mindennapjaidra, a kapcsolataid minőségére is.
Self-care rutinkiépítés

Milyen témák kerülnek elő leggyakrabban a beszélgetéseink során?

 • önbizalomhiány, önértékelési problémák;
 • kapcsolatteremtési nehézségek;
 • a munka és a magánélet egyensúlya;
 • munkahelyi problémák, elakadások;
 • motiváció, célkitűzés.

Miben lehetek a segítségedre?

Kattints a téged érdeklő témára és nézd meg, hogy miben tud neked a pszichológiai tanácsadás és a life-coaching segíteni!

Te is változtatnál? 

Vedd fel velem a kapcsolatot és foglalj le egy időpontot a beszélgetésre!  Ha pedig olvasnál a témában, akkor nézd meg a bejegyzéseimet!

5 tipp a burnout megelőzésére

Mikor volt utoljára olyan, hogy kikapcsolódtál és nem szaladtál semmilyen teendőd után? Pedig lehet, hogy több lehetőséged is lett volna az utóbbi hetekben-hónapokban lelassulni egy kicsit, mégis úgy érezted, hogy…

7 tipp a negatív gondolatok kezelésére

Érezted már úgy, hogy a negatív gondolatok szinte ’önálló életet élnek’ és semmilyen befolyásod nincs arra, hogy mikor vesz elő az aggodalom és a szorongás? Nem vagy egyedül, hiszen valóban…

Belső korlátok – hogyan lépd túl őket?

Mit is jelentenek a belső korlátok? Biztosan előfordult már veled, hogy volt egy nagyobb szabású terved, például életmódváltás vagy előrelépés a karrierben…De hiába minden szándék és elhatározás, hosszabb távon valahogy…

A tartós változás titka: előzd meg a visszaeséseket

Hogyan lehet tartós a változás? Az utóbbi néhány hónap valamilyen módon mindenkit próbára tett. Valaki az egészségét féltette, míg mások a munkahelyük elvesztésétől tartottak vagy más szorongásaik erősödtek fel. Sokak…