Pszichológiai tanácsadás és life-coaching
- személyes konzultáció -

Az utóbbi években egyre nagyobb szabadság nyílt meg előttünk és úgy tűnik, mintha az, hogy sikeresek leszünk-e csak rajtunk múlna. Kialakíthatjuk a saját életünket és ha szeretnénk, személyiségünket, önismeretünket, önbizalmunkat is fejleszthetjük. Ez gyakran önállóan, észrevétlenül, a mindennapok tapasztalatai alapján is sikerül. Előfordul viszont, hogy egy ponton elakadsz – a pszichológiai tanácsadás és life-coaching pedig pontosan ebben tud segíteni. 

Tényleg ilyen könnyű változtatni?

Amellett, hogy a lehetőség valóban lelkesítő, ijesztő is tud lenni. Ijesztő, mert a választás és a döntésért vállalt felelősség mindig kockázatot rejt magában.  De éppen a döntések, és saját életünk irányításának megragadása teremti meg a kapcsolatot önmagunkkal és tesz minket autonóm személyiséggé.

Mindez nagyon szépen hangzik és milyen jó is lenne eszerint élni, mégis úgy érezheted néha, hogy a világon az egyik legnehezebb dolog pontosan tudni és megfogalmazni, hogy mi is a problémád azután pedig tenni valamit ellene. Sokszor talán azt sem tudod, hol is lenne érdemes elkezdeni ezt az egészet…

Ha te is kissé elveszettnek érzed magad és változtatnál de úgy érzed, hogy nem megy egyedül, vagy egész egyszerűen csak beszélgetnél valakivel aki elfogulatlanul, független, külső szemlélőként lát rá a problémáidra, akkor szeretettel várlak!

Személyesen Budapest belvárosában, vagy ha nehéz megoldani a közlekedést és szívesebben beszélgetnél úgy, hogy közben nem kell kimozdulnod otthonról,  akkor online tanácsadáson. 

Pszichológiai tanácsadás vagy life-coaching? Mi a különbség?

Pszichológiai tanácsadás

A pszichológiai tanácsadás elsősorban a mentális és érzelmi problémák kezelésében segíthet. A beszélgetések hatására megértheted viselkedésednek, gondolataidnak, munkahelyi-és magánéletednek főbb mozgatórugóit, a mögöttes hiedelmeket, beidegződéseket. A közös munka során a probléma okainak megismerésével, feltárásával, az azokat okozó meggyőződéseket újragondoljuk, így kiegyensúlyozottabbá, teljesebbé válhat az életed.

A beszélgetések célja az, hogy segítséget nyújtson az érzelmi elakadásokból való kimozdulásban és ezzel elindítson az életedben egy pozitív változást.

Fontos számomra, hogy a beszélgetések során olyan empatikus és biztonságos légkört teremtsek, amelyben bármilyen lelkiállapot megélhető és felvállalható.

Hogyan zajlik a tanácsadási folyamat?

Az első találkozás ismerkedő, tájékozódó jellegű. A beszélgetés során felmérem a probléma típusát, ezt követően pedig megállapodunk az együttműködés kereteiben illetve abban, hogy hány további találkozásra lesz szükség.

Milyen hosszú ideig fog tartani a tanácsadás?

A probléma típusától függően megállapodhatunk abban, hogy pontosan hány további alkalomra  lesz szükség, de az is lehet, hogy ’határozatlan időben’ maradunk, azaz az együtt elért eredménytől, a haladás, fejlődés mértékétől tesszük függővé a további találkozások számát.  

Life Coaching

Lehet, hogy azt érzed, alapvetően jól vagy, éled a jól bejáratott életedet, és a legtöbb helyzetet az eddigi rutinoddal többé-kevésbé meg tudod oldani. Olyan problémád nincsen, ami jelentősen megnehezítené a mindennapjaidat, a kapcsolataidat, a munkádat.

Mégis: mintha néha hiányozna valami…Vagy lehetne máshogy, működhetne jobban is.

A life coaching – más néven életmód tanácsadás – pontosan az ilyen helyzetekben segít. Abban, hogy  megtaláljuk a hangsúlyos pontokat az életedben és konkrét célok  kitűzését követően elsajátíts olyan készségeket, melyek segítségével céljaidat megvalósíthatod.

Középpontjában az egyén saját erőforrásainak aktivizálása áll, melynek részei lehetnek többek között az önérvényesítési, kommunikációs készségek fejlesztése, a munka és a magánélet egyensúlyának megteremtése, a pozitív énkép kialakítása.

Kinek ajánlott?

Azoknak, akik szeretnék megtalálni a prioritásokat az életükben, és a céljaik eléréséhez vezető utat/lehetőséget megismerve szeretnének javítani a helyzetükön.

Hány találkozásra van szükség?

A kitűzött céltól függően általában 3-5 találkozásra van szükség, de ha úgy látjuk, továbbiakban is megegyezhetünk. Hasonlóan a pszichológiai tanácsadáshoz, személyesen és online (skype) konzultáció keretében is szeretettel várlak! 

Beszélgetéseink egyfajta ’újratervezésnek’ is tekinthetők, melynek során átgondoljuk, hogy az életed melyik területén szeretnél változtatni és mit szeretnél elérni. Egy tükröt tartok eléd, amelyben más összefüggésben láthatod  a dolgokat és ez segít abban is, hogy a célodhoz, álmodhoz vezető konkrét lépéseket kidolgozzuk.

Pszichológiai tanácsadás és life-coaching
- kérdések és válaszok -

Hogyan épül fel a közös munkánk?

 • A mögöttes okok kiderítése: Mi az, ami nem működött eddig az életedben? Az ismétlődő minták felderítése a mögöttes okok feltárásával, az erősségek és gyengeségek megtalálása.
 • Kiválasztjuk, hogy mire szeretnéd helyezni a fókuszt, mi az, amivel érdemes elkezdenünk dolgozni.
 • Felismerjük azokat a mintákat, amelyek már nem szolgálják a fejlődésedet, nincsenek rád jó hatással és csak elszívják az energiáidat.
 • Nem kell mindent felégetned magad mögött és teljesen új életet kezdeni..csak kitalálni, végiggondolni, hogy mi az, amit igazán szeretnél és kis lépésekkel haladni a célod felé!

Milyen változásokat vehetsz majd észre?

 • Más nézőpontból, perspektívából is meg tudod majd vizsgálni a problémáidat.
 • Ennek hatására nyitottá válhatsz arra is, hogy a megoldásukra új, az eddigieknél talán hatékonyabb módszereket próbálj ki.
 • Kevesebbet fogsz idegeskedni, és jobban el tudod majd fogadni magadat.
 • Képes leszel reális célokat kitűzni és tenni is tudsz majd a megvalósításukért.
 • Összességében pedig egyre jobban fogod érezni magad és ez hatással lesz a mindennapjaidra, a kapcsolataid minőségére is.
Self-care rutinkiépítés

Milyen témák kerülnek elő leggyakrabban a beszélgetéseink során?

 • önbizalomhiány, önértékelési problémák;
 • kapcsolatteremtési nehézségek;
 • a munka és a magánélet egyensúlya;
 • munkahelyi problémák, stressz kezelése;
 • motiváció, célkitűzés.

Miben lehetek a segítségedre?

Kattints a téged érdeklő témára és nézd meg, hogy miben tud neked a pszichológiai tanácsadás és a life-coaching segíteni!

Te is változtatnál? 

Vedd fel velem a kapcsolatot és foglalj le egy időpontot a beszélgetésre!  Ha pedig olvasnál a témában, akkor nézd meg a bejegyzéseimet!

Túlhajszoltság – te is érintett vagy?

A mai világban a túlhajszoltság tulajdonképpen ’népbetegség’. Sőt, szinte elvárás, hogy minden percünk ki legyen töltve és ne legyenek olyan üresjáratok, amikor csak úgy céltalanul pihenünk. Éppen ezért úgy is…

Év(tized) értékelő

„Általában túlbecsüljük, hogy mennyi mindent tudunk megvalósítani egy év alatt, viszont alábecsüljük azt, hogy egy évtized alatt mennyit tudnánk.” Ismét eltelt egy év, egyúttal elérkeztünk az évtized végéhez is. Ilyenkor…

Az önszabotázs jelensége és okai

– amikor te magad állsz a saját sikereid útjában – Valószínűleg te is hallottad már az önszabotázs kifejezést, ami tulajdonképpen azt jelenti, hogy te magad állsz a saját boldogulásod útjában. Leginkább…

Growth mindset vs. pozitív gondolkodás

Vajon mindenre megoldás a pozitív gondolkodás? Vagy a pszichológiában mostanában egyre többet emlegetett growth mindset típusú gondolkodás az, ami inkább segíthet? Nagyon sok önsegítő könyv, motivációs videó szól arról, hogy…