Bemutatkozás

Mráz Katalin pszichológus vagyok és személyes konzultációk illetve online tanácsadás keretében szeretnék segíteni azoknak a fiatal felnőtteknek és tizenéveseknek, akik elakadtak az életük valamely területén és szükségük lenne egy kis inspirációra, együtt gondolkodásra ahhoz, hogy hogyan kezeljék vagy oldják meg a kialakult helyzetet.

A pszichológiai tanácsadások során a célom az, hogy a beszélgetések hatására olyan gondolkodásmódot sajátíts el amely nemcsak az adott helyzetben, hanem a későbbiekben felmerülő problémák megoldásában is segítségedre lehet. 

Lehet problémád a munkában, lehet, hogy a kapcsolataidon javítanál vagy a mindennapi rohanó világunkból adódó stresszel szeretnél hatékonyabban megbirkózni. Lehet, hogy éppen most kezded el a ‘nagybetűs életet’ és a mostanában népszerű kifejezéssel csak kapunyitási pánikként emlegetett probléma megoldásához keresel segítséget. Vagy talán csak átbeszélnéd a téged foglalkoztató gondolatokat valakivel, aki együttérzéssel és elfogadással fordul feléd.

Szeretettel várom jelentkezésedet!

Végzettségeim:

 • Okleveles Pszichológus (MA), Szegedi Tudományegyetem, Bölcsészettudományi Kar
 • Viselkedéselemző (Pszichológia BA), Babes-Bolyai Tudományegyetem, Pszichológia és Neveléstudmányok Kar, Kolozsvár
 • Közgazdász, Budapesti Közgazdaságtudományi és Államigazgatási Egyetem
 • Segítő kommunikációs workshop: Hogyan beszélgess nehéz témákról? –  Kék-Vonal Gyermekkrízis Alapítvány
 • Life Coach Certification: Therapeutic Model – Renaissance Life Therapies
 • Certified Relationship Workshop Facilitator for Life Coaches – Joeel & Natalie Rivera
 • NLP – A Fully Inclusive and Comprehensive NLP (Neuro Linguistic Programming) Certification Course – Graham Nicholls

Kik fordulnak hozzám leggyakrabban? 

 • akik önbizalomhiánnyal küzdenek és emiatt nem tudnak olyan életet élni, amilyet szeretnének;
 • akiknek problémáik vannak a kapcsolataikkal vagy nehezen teremtenek kapcsolatokat;
 • akik úgy érzik, hogy elveszítették a motivációjukat és nem tudják, merre tovább;
 • olyan fiatalok, akik az iskoláik elvégzése után elbizonytalanodtak a karrierterveikben;
 • tizenévesek, akik segítséget szeretnének a problémáik megoldásában;
 • hosszabb kihagyás után a munkaerőpiacra visszatérő nők;
 • akik szeretnék megtalálni az egyensúlyt a munka és a magánélet között.

N. Zsuzsanna (34)

"Szinte mindenapossá vált, hogy gyomorgörccsel megyek be a munkahelyemre és a kollégáimmal is egyre nehezebben jöttem ki. Nem tudtam mit kezdeni a helyzettel és nagyon örülök hogy segítséget kértem mert a Katával való beszélgetések és az általa javasolt technikák sokat segítettek, hogy elviseljem a napi hajtást és stresszt.”

B. Ivett (32)

"Nem voltam elégedett a munkámmal, szerettem volna mást csinálni de nem tudtam, hogy mit. Kata segítségével megtaláltuk, hogy mi okozta a problémámat és a beszélgetések erőt adtak ahhoz is, hogy el merjek fogadni egy új ajánlatot.”

T. Noémi (27)

"Nem tudtam mit kezdjek magammal az egyetem után és az idő csak telt...Már azt hittem, hogy valami baj van velem de ahogy elkezdtem Katához járni kiderült, hogy ez csak a kapunyitási pánik:) Ezután pedig már sokkal könnyebb volt kilépni belőle és néhány hét után el is kezdtem dolgozni:) Köszönöm!”

H. Gábor (37)

"Mielőtt rászántam volna magam, hogy pszichológushoz forduljak mindig rossz kedvem volt és nem találtam a helyemet sem a munkában, sem a magánéletben. A pszichológusnál sokat beszélgettünk arról, hogy mi lehet ennek az oka és mit tehetnék ellene. Ez segített más oldalról ránézni a dolgaimra és lassan változtatni is sikerült. ”

Te is változtatnál? 

Vedd fel velem a kapcsolatot vagy nézz körül az olvasnivalók között!

Hogyan kezeljük a koronavírus okozta pszichés nehézségeket?

Az utóbbi néhány hónap eseményei mindenki számára megterhelőek voltak. A szlovákiai Pátria Rádió 2020. 04. 28-ai adásában a koronavírus okozta pszichés nehézségekről beszélgettem. A beszélgetést ezen a linken lehet meghallgatni: https://patria.rtvs.sk/clanky/hangado-popoludnie/223496/hogyan-kezeljuk-a-koronavirus-jarvany-okozta-psziches-nehezsegeket…

Self-care – napi egy óra magadra

Ezekben a napokban, hetekben különösen fontossá vált a self-care azaz az, hogy odafigyelj magadra. Ha a kényszerű otthonlét ellenére szinte több a munkád és a napi teendőd, mint egyébként akkor lehet,…

Szorongáscsökkentés nehéz időkben

Az utóbbi alig több, mint egy hét alatt fenekestül felfordult a világunk – ami mindenkit érint valamilyen formában.. És ez még csak egy átmeneti időszak, az eleje valaminek, amiről nem…