Figyelj oda magadra is…
 

Hiszen a mai rohanó világunkban olyan könnyű erről megfeledkezni…Sokszor észre sem veszed, hogy a rengeteg teendőd közepette te magad valahogy az utolsó helyre kerültél. Pedig a testi-lelki egészségedre, a pihenésre, a szabadidő minőségi eltöltésére szánt időt nem érdemes megspórolni.

Ha nem figyelsz oda magadra, akkor ennek előbb – utóbb következményei lesznek. Eleinte csak azt veszed észre, hogy egyre kevésbé érzed jól magad a bőrödben, egyre többször vagy lehangolt, rosszkedvű..

Figyelmeztető jelek lehetnek, hogy valami nincs rendben, ha:

 • Egyre többször vagy lehangolt és rosszkedvű;
 • Egyre gyakrabban vagy fáradt, fáj a fejed vagy veszel észre magadon más testi tüneteket;
 • Nehezen tudsz koncentrálni és semmilyen változásnak nem örülsz;
 • Úgy érzed, hogy nem győzöd a munkát, egyre csak gyűlnek az olvasatlan leveleid de megnyitni sincs kedved őket;
 • Olyanok járnak a fejedben, mint "sürgősen szabadságra kellene mennem" vagy "mit is csinálok én itt?";
 • Kezdesz 'érzelmi evővé', 'stresszevővé' válni;
 • Nem szánsz időt a mozgásra pedig érzed, hogy jót tenne;
 • Úgy érzed, hogy a munkahelyi problémák már a magánéletedre is hatással vannak.
Új munkahellyel kapcsolatos szoongás

Magadra ismertél?

Ha a fentiek egy része vagy akár mindegyike jellemző rád, akkor valószínű, hogy eltolódtak a súlypontok az életedben. Lehet, hogy túl sokat dolgozol és kevés időt szánsz magadra vagy  erős munkahelyi stressznek vagy kitéve. Vagy egész egyszerűen csak nem vagy a  helyeden..

Érezhetsz ilyet akkor is, ha a munkahelyeden valóban nagy a hajtás és stresszes a környezet de ne ijedj meg akkor sem, ha teljesen nyugis a munkád mégis úgy érzed, hogy valami nem stimmel..

Stresszes állapothoz, feszültséghez nemcsak a külső adottságok (például munkahely, munkafeltételek) és belső jellemzők (viselkedés, személyiség), de köztes tényezők is vezethetnek (a munkatársakkal való kapcsolat módja, minősége) .

Hát nem lenne jó, ha ezeket valahogy könnyebben tudnád kezelni, ha megtalálnád az egyensúlyt az életedben?

Mit lehet tenni?

Sajnos, rossz hírem van…A stressz mindennapjaink része és többnyire nem kerülhető el. Stresszt okozhat minden változás, amelyhez alkalmazkodni kell, például egy átszervezés a munkahelyen, egy állásváltoztatás vagy  a régóta áhított siker elérése. És nem is mindig kell, hogy valami szélsőséges dolog történjen,  a mindennapi események is kiválthatják.

Ez azonban nem minden esetben rossz, sőt, időnként a fejlődés, továbblépés szükséges része. Azt, hogy milyen hatással van az életünkre, tulajdonképpen az határozza meg, ahogyan reagálunk rá.

 

Sokat segíthet például, ha :

 • megpróbálunk egészségesebben élni, jobban odafigyelni magunkra;
 • szembenézünk a stressz forrásával és igyekszünk változtatni;
 • más szemszögből is megvizsgáljuk a problémát és megkeressük a helyzet jó oldalát;
 • találunk magunknak egy hobbit, amely segít ellazulni és segít abban, hogy jól érezzük magunkat;
 • vagy ha nem megy egyedül, akkor keresünk egy szakembert, aki segítségünkre van ezeknek a problémáknak a kezelésében, megoldásában.
Self-care rutinkiépítés

Ha te is úgy érzed, hogy könnyebben megbirkóznál a problémáiddal ha segítene neked ebben valaki, vagy egyszerűen csak átbeszélnéd a téged foglalkoztató kérdéseket, akkor jelentkezz tanácsadásra!

Szeretettel várom jelentkezésedet!

SZEMÉLYES KONZULTÁCIÓ

 • Ha szeretnél néhány alkalommal személyesen beszélgetni
 • Ha Budapest belvárosa jól megközelíthető számodra

Vagy nézz körül az olvasnivalók között, hátha lesz olyan, amelyik segítségedre lehet!

Olvasnivalók a témában

Túlhajszoltság – te is érintett vagy?

A mai világban a túlhajszoltság tulajdonképpen ’népbetegség’. Sőt, szinte elvárás, hogy minden percünk ki legyen töltve és ne legyenek olyan üresjáratok, amikor csak úgy céltalanul pihenünk. Éppen ezért úgy is…

Az érzelmi evés lelki háttere

Itt a nyár és a strandszezon: ilyenkor az evéssel, életmóddal (azaz annak megváltoztatásával) kapcsolatos elhatározások is gyakoribbak. Ideig-óráig sikerül is kitartani, megállod, hogy ne fagyizz minden egyes nap, ne igyál…

Mérgező szokásaink

A boldogságot sokan valami távoli, ködös célnak gondolják de elfelejtkeznek arról, hogy a napi rutinjaik, szokásaik is befolyásolhatják azt, hogy milyen a hangulatuk. A legtöbben észre sem veszik, ha egy-egy…

Újévi fogadalmak helyett Vision Board

Az új év közeledtével szívesen gondoljuk végig az elmúlt évünket és szövögetünk terveket a következőre. Esetleg meg is fogadjuk, hogy bizonyos dolgokat máshogy fogunk csinálni, mint eddig. Aztán ezekből a…

Te is túl kritikus vagy magaddal?

Már megint ugyanaz a helyzet. Százszor is eltervezted, hogy mit kellene mondani a főnöködnek/családtagodnak/barátodnak de valahogy megint nem sikerült úgy, ahogy szeretted volna. Vagy addig halogattad valaminek a megvalósítását, amíg le…